منتديات نور الاسلام الطبية
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه معنا تجد كل ما تحب


منتدى طبى اسلامى مختص بكل مجالات الحياة
 
الرئيسيةمكتبة الصورالتسجيلدخولجالب المواضيع
 
  العاب طبخ ديكورات 2014

موقع العماله المنزليه سوق فرصه الالكترونى عقارات للبيع حراج فرصه سوق الجوال والارقام المميزه العاب العاب بنات
 friv kizi juegos kizi friv games kizi games سعودي كول 2010 سعودي كول سعودي كول عسلي شات صوتي
شات عراقيةدردشة عراقية friv friv 2 friv 3 friv 10 friv 4 دردشة عراقيةشات عراقنادردشة العراق
 العاب طبخ العاب بنات طبخ العاب فلاش طبخ  hguhf العاب تلبيس بنات العاب فلاش
العاب بنات العاب ميك اب دردشة عراقنادردشة الحب دردشة عراقية  تقارب
موقع العاب 2 العاب بن تن العاب بنات تحميل برنامج تشارلز لعبة جاتا العاب ذكاء
 العاب حرب صور بناتالعاب بنات ستايلالعاب تلبيس باربيالعاب رعبالعاب بنات مكياجالعاب تلبيس بنات فقط صور حب
العاب بنات توت العاب براعم العاب مكياج بنات لعبة التاكسي لعبة من سيربح المليون لعبة المزرعة السعيدة
حظك اليوم لعبة جات العبة سلاحف النينجامنتديات العراقدردشة العراق الكتابيةشات العراقدردشة عراقية كتابية
 منتديات قرى الجعفرالجعفر للتسويق مشكلتي العاب طبخ موقع مشكلتي دردشة عراقنا عراقنا العراق
شاطر | 
 

 موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
د-شيماء
عضو فعال
عضو فعال


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2347
العمر: 29
الجنسيه: مصريه
علم بلدك:
تاريخ التسجيل: 06/11/2008
نقاط: 2718
الاوسمة:

مُساهمةموضوع: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   الثلاثاء مايو 25, 2010 9:49 am

انا حبيت ااقدم ليكم موسوعه

وان شاء الله كل يوم هتكون فى وصفات جديده

سهله خالص بأذن الله

علشان نعلم المبتدئين الطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو فعال
عضو فعال


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2347
العمر: 29
الجنسيه: مصريه
علم بلدك:
تاريخ التسجيل: 06/11/2008
نقاط: 2718
الاوسمة:

مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   الثلاثاء مايو 25, 2010 9:56 am

تعالوا نبتدى اول درس

1\ الارز بالشعيريه


المقادير:

كوب ارز

ربع كوب شعيريه

كوب ماء

معلقة سمنة او زيت

الطريقة:

نجيب السمنة او الزيت ونسخنهم وبعدين نحط بعدها الشعيريه لحد مالونها يبقى ذهبى وبعدين نحط عليهم المياه لحد ماتغلى وبعدين نحط عليهم الرز واول ماالمياه تغلى والميه تقل على وش الرز نوطى خالص النار علشان يتردد

وبس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو فعال
عضو فعال


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2347
العمر: 29
الجنسيه: مصريه
علم بلدك:
تاريخ التسجيل: 06/11/2008
نقاط: 2718
الاوسمة:

مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   الثلاثاء مايو 25, 2010 9:59 am

\ الارز الابيض "ارز السمك المشوى"

المقادير:


ا كوب ارض ابيض
1 كوب ماء
معلقة صغيرة ممسوحة ملح
2 معلقة زيت

الطريقه:

نسخن الزيت فى الحله

نضيف المياه على الزيت بعد ماسخن ......ونحط عليه الملح ونسيبه يغلى.....ونكون غسلنا الرز ....وصفيناه....ونضيف الرز للمياه بعد ماتغلى واول ماالرز يشرب المياه نوطى عليه النار يتردد لحد مايستوى


وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو فعال
عضو فعال


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2347
العمر: 29
الجنسيه: مصريه
علم بلدك:
تاريخ التسجيل: 06/11/2008
نقاط: 2718
الاوسمة:

مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   الثلاثاء مايو 25, 2010 10:00 am

3\ الارز الاحمر"ارز السمك المقلى"

المقادير/

1 كوب ارز
بصله صغيره
معلقة صغيرة ممسوحه ملح
طماطميه
1 كوب ماء
2 معلقة زيت

الطريقه:

نقطع البصله حتت صغيرة او نبشرها ونحمرها فى الزيت لحد مايكون لونها ذهبى فاتح وبعدين نكب عليه المياه والملح ونسبهم يغلوا وبعدين نحط عليهم الرز ونكون قطعنا الطماطم 4 قطع ونسبهم يغلوا واول ما المياه تقل على الرز نوطى النار خالص ونسيبه يتردد

وبالهنا والشفاء

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو فعال
عضو فعال


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2347
العمر: 29
الجنسيه: مصريه
علم بلدك:
تاريخ التسجيل: 06/11/2008
نقاط: 2718
الاوسمة:

مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   الثلاثاء مايو 25, 2010 10:02 am

3\ الارز الاحمر"ارز السمك المقلى"

المقادير/

1 كوب ارز
بصله صغيره
معلقة صغيرة ممسوحه ملح
طماطميه
1 كوب ماء
2 معلقة زيت

الطريقه:

نقطع البصله حتت صغيرة او نبشرها ونحمرها فى الزيت لحد مايكون لونها ذهبى فاتح وبعدين نكب عليه المياه والملح ونسبهم يغلوا وبعدين نحط عليهم الرز ونكون قطعنا الطماطم 4 قطع ونسبهم يغلوا واول ما المياه تقل على الرز نوطى النار خالص ونسيبه يتردد

وبالهنا والشفاء

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو فعال
عضو فعال


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2347
العمر: 29
الجنسيه: مصريه
علم بلدك:
تاريخ التسجيل: 06/11/2008
نقاط: 2718
الاوسمة:

مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   الثلاثاء مايو 25, 2010 10:04 am

4\ الارز المعمر المصرى

بطريقتى انا بس رائع بجد

المقادير:

2 كوب ارز ابيض
2 كوب لبن
1 كوب شوربه
معلقه كبيرة ممسوحه ملح
2 معلقة قشطة
1 كوب زبادى"وده السر"
1 معلقة سمن بلدى

1/2 فرخة مسلوقة نص سوا


الطريقة:

نغلى اللبن مع الشوربه ونحطلهم الملح ونطفى عليهم....وبعدين نغسل الارز....ونحط نص الارز فى الطاجن...وبعدين الفراخ..وبعدين نحط باقى الارز على الفراخ.... ونضيف عليهم اللبن والشوربه ....ونحط عليهم معلقة قشطة...و1/2معلقة السمنه......ونسيبه فيه كده 1/2 ساعه ...طبعا مش على على النار

وبعدين ناخدهم وندخلهم الفرن ...واول مايبدا يغلى نوطى الفرن علشان يتردد

نكون بقى احنا برة فى كوب كبير حطينا كوب الزبادى على معلقة القشطة الباقيه ونص معلقة السمنه البلدى ونضربهم كده بالشوكه ولما نلاقى الارز استوى نحط على وشة الكوبايه اللى عملناها الزبادى بالقشطة ونشغل الشوايه علشان وشه يحمر

وبالهنا والشفا


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو فعال
عضو فعال


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2347
العمر: 29
الجنسيه: مصريه
علم بلدك:
تاريخ التسجيل: 06/11/2008
نقاط: 2718
الاوسمة:

مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   الثلاثاء مايو 25, 2010 10:06 am

5/كفته مشويه بالفرن

بطريقه الى حد ما سهله

المقادير

نصف كيلو لحمة مفرومة


شوية بقدونس ناعمين

بصلة ونصف مبشورة

ملعقتين بقسماط

بصلتين كبار مقطعين حلقات

ملعقة صغيرة ملح وشوية فلفل اسود وشوية بهارات على شوية ارفة ناعمة

ملعقة سمنة

ملعقتين زيت لدهن الصينية



الطريقة :

توضع اللحمة المفرومة فى طبق غويط ونبشر عليها البصل وبعدين نضع كل البهارات والسمن والبقدونس و البقسماط
ونقلبها بيدينا جيدا

وبعدين نصبعها على يد معلقة ونكون مجهزين الصينية مدهونة بالزيت ومتقطع عليها حلقات البصل






وبعدين ندخلها الفرن فى الرف الوسط وتكون النار وسط يعنى مش عالية ومش حرارتها قليلة وسط

وبعد ما تنزل المية بتاعتها وتستوى ممكن تشغلى الشواية من فوق كى يحمر و شها

وتكونىولعتى فحمه على النار اول ما تطلعى الكفتة حطى الفحم فى النص وعليه نقطتين زيت وغطيها بأى غطا علشان تبقى اللكفته

بريحة الفحم.





ملحوظة


اثناء وهى فى الفرن

ممكن تحضرى سلطة طحينة وسلطة زبادى بالخيار والنعناع

وبالهنا والشفا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو فعال
عضو فعال


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2347
العمر: 29
الجنسيه: مصريه
علم بلدك:
تاريخ التسجيل: 06/11/2008
نقاط: 2718
الاوسمة:

مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   الثلاثاء مايو 25, 2010 10:12 am

6\ مكرونة بصلصة الطماطم

المقادير :

1 كيس مكرونة
2 لتر ماء
2معلقة ملح
1/ 2معلقة فلفل اسمر
5 او 6 حبات طماطم كبيرة
2 معلقة زيت
1/2 بصله صغيرة
2 فص توم
2 معلقة صلصه من البرطمان
1/2 فلفة خضراء


الطريقة :

نغلى المياه بالملح

وبعدين نضيف المكرونة لحد ماتستوى

وبعدين نصفيها ونغسلها بمياه ونصفيها ونحطها على جنب


نيجى بقى للصلصه

نضرب الطماطم فى الخلاط ومعاهم الفلفل الاخضر

وممكن نصفيها وممكن لا...ولو مش هنصفيها نضربها كويس اوى

ونجيب الحله ونحط فيها الزيت ونحمر فيها البصل لحد مايكون لونه ذهبى وبعدين نحطه التوم المفروم ويكون لونهم الاتنين ذهبى ونحط حليهم عصير الطماطم لحد ماالصلصه تتسبك "يعنى ميبقاش فيها مياه خالص وتتركز تحت وتكون تقيله" ولما تتسبك خالص نحطلها معلقة ملح وشوية فلفل اسمر ومعلقتين صلصه معلبه ونقلب ... وبعدين نكب عليهم المكرونة ونقلبها كويس ونوطى النار خاااااااالص ونسبها 10 دقايق ونطفى عليها


وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو فعال
عضو فعال


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2347
العمر: 29
الجنسيه: مصريه
علم بلدك:
تاريخ التسجيل: 06/11/2008
نقاط: 2718
الاوسمة:

مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   الثلاثاء مايو 25, 2010 10:14 am

8/بالصورطريقة عمل الكبدة الاسكندراني



المقادير/


كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم مدقوق
البهارات شطة ( فلفل حار ) ، كمون ، كسبره ناشفة
فلفل حار أو رومي مقطع شرائح
طماطم مقطعة
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة


الطريقة :


- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح ، و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .


- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم المدقوق ونقلبه ثم نضع الكبدة ونقلب و ستظهر فوراً الرائحة الطيبة ، ونخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .







و بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيداً حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها.

- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .



بالف هنا


منقوله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو فعال
عضو فعال


الجنس: انثى
عدد المساهمات: 2347
العمر: 29
الجنسيه: مصريه
علم بلدك:
تاريخ التسجيل: 06/11/2008
نقاط: 2718
الاوسمة:

مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   الثلاثاء مايو 25, 2010 10:16 am

9/ كوسه بالباشميل




المقادير

1 كيلو كــوسه
1/2 كيلو لحم مفرومه
2 بصله كبــار
1/2 كيلو حليب
7ملاعق دقيق
مقدار زبده
ملح .. فلفل ..
1 بيضه

طريقــة الـتــحـضــير



** نقسم الكوسه بالطول ونقوم بسلقها ...


ومش نهريها في السوى -صفيها من الماء كويس جدا بمصفة




ونشيل اللى جوه الكوسه


البــــشــــامــــيـــل



هنحضر الحله ونحط فيها الزبده .. او سمنه .. او زيت.. لغاية متقدح





** بعدين نحط الدقيق ونقلب



** بعدين نقلب لغايه ميبقى اللون دهبي

بعدين نضيف الحليب شويه شويه ... بالمعلقه الخشب ... او بالمضرب اليدوي

اللحمـــه المفرومه



** نحضر الطاسه ونضع الزيت ... بعدين نحط البصل المفروم


لغايه ميبقى لونه دهبي ...


نضيف اللحمه والبهارات ... لغايه متستوى وتنشف ..


بعدين نضيف الملح


** نحضر الصانيه .. وندهنها بشويه بشاميل
ونبدأ نحط الكوسه

** لغايه منملى الصانيه

** بعدين نحط اللحمه المفرومه

** بعدين نحط طبقة بشاميل ...

**نعيد الموضوع ونحط طبقه كوسه كمان ..

**وبعدين نحط لحمه مفرومه

** بعدين اخر حبه فضلين من البشاميل ... هنضيف عليها البيضه
ونحطهم من على الــوش


** نحطها في الفرن

وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية

 مواضيع مماثلة

-
» تعليم الاطفال الكلام
»  سحب استدعاء شهادة تعليم ابتدائي الجزائر cinq.onec.dz 2014

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات نور الاسلام الطبية :: منتديات الاسره والمجتمع :: قسم المطبخ-
اعلانات نصيه
عقارات 2014 عماله منزليه شات باد كول منتديات الراشدي الراشدي سماع القران الكريم العاب سلغتيرا لعبة جاتا العاب سيارات شات السعودية شات صوتي دردشة الخليج مدونة الخليج Friv العاب العاب فلاش العاب قص شعر شات عراقيةدردشة عراقنا شات عراقنا عرب ميديا شات الغلا الصوتي شات الرياض الصوتي شات خليجي الصوتي شات القصيم دردشة عراق الرومانسيةشات عراق الرومانسيةدردشة العراق <فساتين سهرة ديكورات مطابخ العاب طبخ العاب تلبيس العاب دورا العاب ذكاء العاب باربي شات بنات مصرالعاب تقليع بنات طريقة عمل البيتزاطريقة عمل الكريبطريقة عمل الكيكطريقة عمل بلح الشامشات صوتي شات الليل العاب بنات العاب تلبيس فريندز ديليفرىالعاب دوراالعاب بن تنافلام كرتونالعاب بنات توتالعاب براعمالعاب مكياج بنات لعبة التاكسيصور حبرمزيات رمزيات من لستتي رمزيات بلاك بيري رمزيات بي بي شات بنت البلد منتدى بنت البلد دليل بنت البلد منتديات بنت مصر شات بنات العاب دراجاتالعاب كرة قدملعبة الفراخالعاب حربلعبة المزرعة العاب فرايف ماين كرافت فرايف بلياردو العاب طبخالعاب بنات طبخالعاب فلاش طبخhguhfالعاب تلبيس بنات ملكني غلاك سوق فرصة الالكترونى حراج
مواضيع مماثلة
  • » اعضاء إدارة التخطيط والتطوير تعليم الطائف
  • feed
    Preview on Feedage: %D9%85%D9%86%D8%AA%D8%AF%D9%8A%D8%A7%D8%AA-%D9%86%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%A8%D9%8A%D9%87 Add to My Yahoo! منتديات نور الاسلام الطبيه Add to Google! منتديات نور الاسلام الطبيه Add to AOL! منتديات نور الاسلام الطبيه Add to MSN منتديات نور الاسلام الطبيه Subscribe in NewsGator Online منتديات نور الاسلام الطبيه
    Add to Netvibes منتديات نور الاسلام الطبيه Subscribe in Pakeflakes منتديات نور الاسلام الطبيه Subscribe in Bloglines منتديات نور الاسلام الطبيه Add to Alesti RSS Reader منتديات نور الاسلام الطبيه Add to Windows Live منتديات نور الاسلام الطبيه iPing-it منتديات نور الاسلام الطبيه
    Add to Feedage RSS Alerts منتديات نور الاسلام الطبيه